Poiščite svojega ponudnika čebeljih pridelkov

Ponudniki čebeljih pridelkov
Slovenci smo že od nekdaj narod čebelarjev. Smo edina članica Evropske unije, ki je svojo avtohtono čebelo zaščitila, kar pomeni, da se pri nas ne sme gojiti čebel drugih ras. Poglavitna naloga čebel je opraševanje rastlin, s čimer omogočajo obstoj življenja na našem planetu, narava pa čebele nagrajuje z medičino iz katere proizvajajo med. Ker pa čebele prinesejo več kot porabijo, jim čebelar odvzame presežek medu in ga uporabi za lastno prehrano. Med je odlično hranilo. Zelo je uporaben tudi v kulinariki, saj živilom daje posebno aromo.
Slovenski čebelarji pridelujemo kakovosten in varen med. Nad pridelavo se vrši interni nadzor, čebelarimo v skladu s smernicami dobrih higienskih navad v čebelarstvu, ki so osnovane na načelih sistema HACCP. Poleg tega vam slovenski čebelarji nudimo pester izbor čebeljih pridelkov.

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran, s pomočjo katere se boste lahko iz domačega naslonjača seznanili z značilnostmi slovenskega medu ter njegovo uporabnostjo. Našli pa boste tudi koristne informacije o ponudbi slovenskega medu.

Obiščite slovenske čebelarje in se prepričajte o njihovi ponudbi. Ko boste poskusili različne vrste medu, se vam bo bržkone zgodilo, da boste s sabo domov vzeli povsem drug med, kot ste sprva mislili. Vsak je po svoje svet v malem.

Zakaj uživati čebelje pridelke slovenskih čebelarjev?
 • Ker so kakovostni in varni.
 • Ker so iz okolja v katerem živimo
 • Ker slovenski čebelarji zagotavljamo sledljivost
 • Ker je opraševanje pomembno za ohranjanje naše naravne pestrosti.

  KAKOVOST Čebelji pridelki morajo biti kakovostni in varni. Rok uporabe medu je lahko zelo dolgotrajen, če je skladiščen v ustreznih razmerah. Med shranjen na toplem veliko hitreje izgublja svojo dragocenost. Velike razdalje, ki jih med prepotuje v svetovni trgovini, skladiščenja medu v raznih skladiščih, predstavljajo nevarnost, da se mu zmanjša kakovost. Med in ostali čebelji pridelki slovenskih čebelarjev pa pridejo praktično iz čebeljega panja v naše roke in je zato ohranjena kakovost medu. Čebelar ne more popraviti kakovosti medu, med kot ga proizvedejo čebele je najvišje kakovosti, čebelar to kakovost ohranja.

  DOMAČE OKOLJE Ko uživamo med in ostale čebelje pridelke, je pomembno, da uživamo hrano iz okolja, v katerem živimo, saj tako v naše telo ne vnašamo snovi, ki so našemu organizmu tuje. Če vnašamo v telo snovi iz tujega okolja, je veliko več možnosti, da se pojavi alergija.
 • SLEDLJIVOST Poleg tega slovenski čebelarji zagotavljamo sledljivost. Na nalepki je poleg točnega porekla medu označen tudi polni naslov čebelarja, ki je med pridelal, za razliko od nekaterih medov, na katerih piše, le da je med mešanica medov držav, ki so članice ES in držav, ki niso članice ES. V tem primeru ne vemo niti točno iz katere države med izvira.

  OPRAŠEVANJE In nenazadnje je vrednost medu in ostalih čebeljih pridelkov veliko manjša od koristi čebel, ki nam jih te nudijo z opraševanjem. Čebeli kot glavni opraševalki, se lahko zahvalimo za bogat izbor sadja in zelenjave v naši prehrani, kakor tudi za raznovrstnost v naravi. In ko boste naslednjič kupovali med, kupite ga pri slovenskem čebelarju, s čimer boste aktivno skrbeli tudi za okolje, v katerem živite.
  DODAJ SVOJO PONUDBO


  Dobrodošli na spletni strani slovenskimed.si

  Spletna stran je namenjena promociji slovenskega medu. Svojo ponudbo medu lahko oddajo vsi slovenski čebelarji, ki so registrirani v skladu s Pravilnik o označevanju čebelnjakov in stojišč (Uradni list RS, št. 117/0855/13 in 92/15) in s tem v skladu s Pravilnikom o registraciji in odobritvi obratov na področju živil (Uradni list RS, št. 96/14) in imam vzpostavljen notranji nadzor na načelih sistema HACCP.


  DODAJ SVOJO PONUDBO


  Vse pripombe in predloge sporočite na barbara.dimc@czs.si.


  Obiskov:
   
  Izvedba: p@rtner